cupcakes

cupcakes

torstai 14. toukokuuta 2015

The lovely Rhubarb!

Ah vihdoinkin on taas se aika vuodesta kun saa käydä omalta pihalta hakemassa piirakkaan sitä ihanan kirpeää vihannesta (kyllä, vihannes!) nimittäin raparperia :)

Pihamme raparperisato :)
Olen jo pari viikkoa katsellut niiden kasvua ja odottanut koska saa käydä poimimassa. Sadepäivät ovat tehneet tehtävänsä ja tiistaina kävin hakemassa ensimmäiset raparperinvarret jälkkäripiiraaseen :)

Äitimme opettama raparperihyve on tietenkin paras mutta tällä kertaa päätin tehdä yhdellä hyväksi todetulla ruotsalaisella reseptillä jonka olen joskus Tukholmassa asuessani bongannut. Piirakka on helppotekoinen ja hyvä. Maku on ihanan kinuskinen ja piirakkaan tulee ihanan rapea kuori ja pehmeä täyteläinen sisus.. :D

Tässä on resepti ihanaan kinuskiseen raparperipiirakkaan:

500g raparperia pilkottuna pieniin paloihin

150g voita
1dl kuohukermaa
0,5dl tummaa siirappia

2,5dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1tl leivinjauhetta

Laita raparperinpalaset tasaisesti piirakkavuokaan ja ripottele päälle noin 2rkl sokeria.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sulata voi kattilassa. Kun voi on sulannut, lisää kerma ja siirappi kattilaan ja lämmitä kunnes seos on kiehumispisteessä, ota kattila pois levyltä.
Lisää kuivat aineet voi-kerma seokseen ja sekoita (nuolija on hyvä apuri sekoittelussa). :D
Kaada seos raparperin päälle ja tasoita niin että kaikki raparperit peittyvät.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 25-30minuuttia riippuen uunista, kunnes piirakka on kullanruskea.

Anna jäähtyä hetken ja tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kera, nam!

Ei ole kummoisen näköinen mutta maku sitäkin parempi ;)



Muistattehan tulla moikkaamaan meitä lauantaina jokirantaan pop-up kahvilaamme Café Rebelleen! :)
Sijaitsemme läntisen rantakadun ja kristiinankadun kulmassa, 11-17 tai niin kauan kun tavaraa riittää! 

Bella



1 kommentti:

  1. Nammm piti heti mennä hakemaan omalta pihalta raparperia, mulla ei kyllä oo kermaa mutta testataan silti :P

    VastaaPoista